Oldtimer motorbeurzen overzicht

Onder de motorrijders zijn ook veel mensen die op een oldtimer rijden. Dit zijn veelal klassieke motoren van voor 1980. Het is niet alleen een mooie hobby, maar het draagt ook bij aan het behouden van deze historische machines. Ze staan meestal ook niet stil, omdat de meeste bezitters er ook graag op rijden. Je ziet ze meestal in de zomermaanden op de weg. Dit fraai beeld is bij iedereen wel bekend. Je kent ze wel van die stoeten van klassieke motoren en/of oldtimer auto’s die je regelmatig tegenkomt. Wie zelf een oldtimer motor bezit of misschien helemaal hoteldebotel is van deze fraaie oude machines uit vervlogen tijden adviseren wij van motor-rama om af en toe eens een bijeenkomst of beurs te bezoeken. Je zult versteld van wat er allemaal “nog” te krijgen is en wat je er kunt leren en vooral wat voor moois je allemaal kunt zien. Bij dit soort evenementen hangt altijd een positief en gelaten sfeertje welke tóch wel eens als apart ervaren kan worden, maar dan op een leuke manier natuurlijk. Een nieuwe beurs voor classic oldtimer motors wordt gehouden in Ulft. Dit is dan ook het eerste evenement van dit overzicht.

Oer Classics in Ulft

meister oer classics fotoDe oer classics is een jaarlijkse beurs voor liefhebbers van oldtimer & classic motorfietsen. In November 2018 is de eerste editie.  De locatie is de 5500m2 grote SSP-hal gelegen op het DRU Industriepark te Ulft. Deze locatie is met name geschikt vanwege de industriële uitstraling.

De meeste motoren die je hier aantreft komen uit de 50, 60 en 70’er jaren van de vorige eeuw.

Degene die de honger moet stillen kan buiten enkele foodtrucks vinden.

De tickets kosten enkel 7,50 euro voor volwassenen en kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Tickets zijn gewoon verkrijgbaar aan de kassa.

Website: oer-classics.nl

Wanneer: 11 November 2018 (van 10:00 tot 18:00)

Als je geïnteresseerd bent om deel te namen ga dan naar: oer-classics.nl/Deelnemers/

Oldtimerbeurs Budel (nabij Hamont)

affiche oldtimerbeurs 2018 budelOok wel de internationale oldtimerbeurs van bromfietsen, motoren, scooters en onderdelen.

De beurs is eendagsevenement en wordt meestal in April gehouden. De openingstijden zijn van 09:30 tot 17:00 uur.

Deze beurs met 200 standplaatsen wordt druk bezocht door liefhebbers van oldtimer gemotoriseerde tweewielers. Hier vind je dus motors, scooters, brommers etc. Uiteraard is deze beurs ook gericht op degene die onderdelen zoeken voor deze klassieke ijzers.

Ook komen er veel mensen uit de buurt die gewoonweg de gezelligheid en het wereldje omtrent de oldtimer tweewielers willen ervaren.

afbeelding van oldtimer brommersDat is ook niet gek, omdat hier mooie oldtimers kunnen worden bewonderd. Sommige mensen raken zelf geïnspireerd om er zelf een aan te schaffen. Naast de verkoop en demonstraties is er ook veel te beleven. Zo is er sfeermuziek en zijn er genoeg leuke standjes waar je kunt eten en drinken. Voor de kinderen is er een springkussen.

U kunt ook gewoon met de auto komen, want er is genoeg parkeerplek. Hiervoor betaald enkel 1 euro.

Voor kinderen onder de 14 jaar is de beurs gratis toegankelijk. Voor de rest is de entree 6 euro.

oldtimer onderdelen

Als je de afbeelding aan de linkerzijde ziet dan proef je bijna de sfeer van een échte oldtimer beurs. Voor een leek wordt het gezien als schroot, maar voor de oldtimer liefhebber is dit goud. Met deze onderdelen houden ze hun motor, brommer of scooter uit vervlogen tijden op de weg.

De beurs is al 13 geweest en ongetwijfeld zal deze ook gewoon doorgaan. Deze beurs heeft altijd in Hamont (België) plaatsgevonden. Vanwege het grote succes wordt de beurs nu in Budel in Nederland gehouden.

De locatie is het Feestterrein op de Poelderstraat te Budel (NL)

Eerder werd de beurs door de familie Slegers georganiseerd, maar die hebben het stokje in 2018 overgegeven aan Jos en Joey Saes.