Motorbeurzen overzicht

Op deze pagina vind je een overzicht van de meeste belangrijke en populaire beurzen in Nederland, maar ook België en Duitsland.

Motorbeurzen Nederland

Motorbeurzen in België
Motorbeurzen in Duitsland

Nederland kent enkele interessante motorbeurzen, hieronder een overzicht van deze motorbeurzen.

MOTORbeurs Utrecht

MOTORbeurs in de jaarbeurs van Utrecht is een van meest bekende & grootste motorbeurzen van Nederland. Op de beurs is iedere organisatie zo’n beetje aanwezig. Het is dan ook een ideale beurs voor iedere motorrijder. Ook voor mensen die willen starten met motorrijden is de beurs ideaal. Laat je voorlichten door de bovag of een dealer van een bepaald motormerk. Spreek met mensen die alles over motorfietsen weten.

Tip: praat ook met andere bezoekers over wat zij van MOTORbeurs in Utrecht vinden.

Vaak hebben ze betere tips dan de standhouders, want tja die verkopen het liefst hun eigen producten. Kijk ook op motorfora om meer voorgeschiedenis te verkrijgen over een bepaald onderwerp, zoals kleding, accessoires of motorfietsen. Je kunt ook op motor fora vragen stellen. Dit is misschien nog wel de meest handige methode om echte waardevolle informatie te krijgen. MOTORbeurs Utrecht is met name ideaal om een gesprek aan te gaan met een verkoper. Kijken wat zijn verhaal is. Daarnaast is de beurs belangrijk om de producten, zoals een motorfiets van dichtbij te bekijken en misschien wel te proberen. Je kunt dan ook afspraken maken. Verder zijn beurzen ideaal om te shoppen naar koopjes. De aanbieders hebben meestal toch wel enkele stuntaanbiedingen op een beurs. Zeker in utrecht.

Bezoek de website van MOTORbeurs utrecht: www.motorbeursutrecht.nl

Hieronder vind je een youtube filmpje van een derde partij. De video is goed ineen gezet en is een verslag van een bezoeker. De bezoeker richt zich met name op de motorfietsen die zijn uitgestald. Mede met die filmpje krijg je een breder beeld van de beurs:

Big Twin Motorshow

De big twin motorshow. Je raadt het waarschijnlijk al door de naam van deze show; het gaat hier om een motorshow/beurs voor, met name chopper- en harleyrijders. De beurs is geschikt voor iedereen die van harley’s, choppers, customs en caferacers houdt. Het is natuurlijk een groot spektakel met allerhande shows. De big twin motorshow wordt meestal eind februari gehouden. Big Twin is van huis uit een magazine, dan wel tijdschrift en organiseert de show in het verlengde hiervan. De beurs wordt georganiseerd in November in het autotron in Rosmalen. Waar ooit het huis van de toekomst stond.

Bezoek de website van Big Twin: www.bigtwin.nl

Motormarkt Balkbrug

Motormarkt Hardenberg bestaat niet meer, maar eigenlijk toch nog wel. De motormarkt heeft namelijk een doorstart gemaakt en heet nu Motormarkt Balkbrug. Balkbrug is een dorp in de gemeente Hardenberg. Het evenement vindt eigenlijk nog steeds plaats in Hardenberg. De locatie is zeker wel anders.

De locatie is: Diamanthal aan de hoogeveenseweg 38, 7707 CH Balkbrug.

De beurs richt zich met name op de verkoop van tweedehands motorfietsen, brommers en daaraan gerelateerde onderdelen. Voor degene die opzoek is naar een andere motor of brommer of onderdelen is deze markt een aanrader. Zeker voor de échte motorrijder die zelf sleutelt en op zoek is naar unieke onderdelen.

Bezoek de website van: motormarktbalkbrug.nl

HDCZ swapmeet

HDCZ swapmeet 2022

De swapmeet in Giethmen is al 7 meer geweest en is een beurs waar voornamelijk oude bike-parts en motoren worden verkocht. Uiteraard is op deze dag lekker eten en volop drank aanwezig. Ook voor degene die in motoronderdelen en accessoires handelen nieuw of tweedehands is altijd plaats.

LET OP! De locatie is veranderd. Niet in Zwolle maar in Giethem wordt de swapmeet gehouden dit jaar (2022). Kijk altijd even op de website van HDC Zwolle.

Er zijn genoeg parkeermogelijkheden. Je hoeft enkel het adres in te geven in je navigatiesysteem en als je in de buurt komt vindt je al P-borden die je kunt volgen om de auto te parkeren.

Heb je vragen over de meeting of wil je zelf een kraam ga dan naar de website van HDCZ swapmeet. Vind je geen informatie stuur dan gerust een email. Facebook: BigVTwinsZwolle

Hieronder vind je een video van een van de voorgaande swapmeets

Motorexpo Assen

De motorexpo in Assen werd eerder gelijktijdig met de Noordelijke Motorbeurs gehouden. Deze beurs bestaat echter niet meer. Het accent van deze motorbeurs lag beetje meer op motorrace. De beurs werd in januari gehouden in de TT-hal in Assen. De hal ligt precies naast het welbekende TT circuit van assen. Het is dan ook niet gek dat hier een motorbeurs wordt gehouden. Motor rama een beurs die meer op oldtimers was gericht heeft ook wel eens een beurs gehouden in deze hal, maar dit is alweer enkele jaren geleden.

Bezoek de website van Motor Expo Assen: www.motorexpo-assen.nl

Motorbeurzen België

Woon je dicht bij de Belgische grens of vind je het niet erg om een stukje te rijden? Dan kun je misschien eens een Belgische motorbeurs bezoeken. Hieronder een aantal Beurzen.

Motor Retro Wieze

De naam zegt het al. Deze beurs is bedoelt voor oldtimer liefhebbers.  De beurs wordt gehouden in Wieze en Leuven. De beurs in Wieze vindt meestal in februari plaats en in leuven in Oktober. Vaak is de beurs gerelateerd aan een thema. Zo heeft men wel eens het thema caféracers gehad.

Bezoek de website van Motor Retro Wieze www.motoretrowieze.be

Oldtimerbeurs Hamont / Budel

De oldtimerbeurs in Hamont oriënteert zich op de motorfiets, bromfiets en scooters. Scooters? Ja er zijn ook oldtimers scooters, ook al zijn ze er nog niet zo heel lang in vergelijking met een motorfiets natuurlijk. De eerste scooter, zoals wij hedendaags een scooter zien is de Vespa uit 1959. Daarvoor waren er ook al gemotoriseerde voertuigen die men scooter noemde, maar de meeste van ons zullen zonder achterliggende informatie niet zeggen dat het om scooter gaat. Deze voertuigen heten “gemotoriseerde autopeds”. Hoe dan ook weer terug naar de beurs zelf. De beurs biedt heel veel mogelijkheden om oude onderdelen te kopen van alle soorten motorfietsen, bromfietsen en scooters. Het aanbod is enorm. Hamont ligt dicht aan de Nederlandse grens. Nabij Eindhoven. De beurs wordt meestal in April gehouden. Kosten van een kaartje zijn 6 euro en kinderen tot 14 jaar hebben gratis toegang. Sinds kort hebben we een pagina met een overzicht gecreëerd speciaal voor classic motorbeurzen. Neem een bezoek aan deze pagina en bekijk alle beurzen in Nederland, België en Duitsland.

oldtimerbeurs hamont budel
oldtimerbeurs oude motor
oude brommers

Bezoek de website van Oldtimerbeurs Hamont: www.oldtimerbeurs.be

Voor oldtimer beurzen hebben we een nieuwe pagina gemaakt. Ga naar oldtimer motor beurzen overzicht voor meer informatie.

Wil je een oldtimer beurs bezoeken in Nederland dan kan dat nu want er wordt nu een Nederlandse oldtimer motorbeurs in Ulft gehouden.

Motorbeurzen Duitsland

Duitsland heeft meer motorbeurzen dan Nederland en België bijeen, althans de grotere beurzen. Een van de grootste beurzen is intermot. met +/- 960 exposanten is deze beurs ongeveer 10 keer groter dan de grootste nederlandse variant. Deze beurs is international bekend. Zeker in Nederland. Er zijn veel nederlanders die deze beurs bezoeken. Op deze beurs kun je alles aantreffen omtrent motorfietsen, scooters en brommers. De beurs wordt gehouden in de Koelnmesse in Keulen. de beurs is zo groot dat je zeker een hele dag nodig hebt om alles te zien. Keulen is een prachtige stad en je kunt het ook combineren met het bezoeken van de stad of andere bezienswaardigheden. Als je de beurs helemaal wil zien kun je er misschien beter een weekendje van maken. Er zijn genoeg mooie hotels waar je terecht kunt.

Bezoek de website van intermot: www.intermot.de