MOTORbeurs Utrecht 2019: wat kunnen we verwachten?

In Februari hebben we altijd de grootste motorbeurs van Nederland en dat is MOTORbeurs Utrecht in de jaarbeurs in Utrecht.

De beurs vind plaats van 14 t/m 17 februari 2019.

Omdat MOTORbeurs Utrecht de grootste van het land is kun je hier ook veel verwachten. De belangrijkste organisaties binnen de motorwereld zul je hier aantreffen. Van importeurs van motoren tot reisbureaus. Daarnaast zijn er ook genoeg activiteiten voor groot en klein.

Wat deze motorbeurs goed voor elkaar heeft is dat het een grote doelgroep aanspreekt. Niet enkel de doorgewinterde motorrijder, maar zelfs ook degenen die nog het motorrijbewijs nog niet en even willen snuffelen wat er op motorgebied allemaal is.

Ben je geïnteresseerd in andere motorbeurzen bekijk dan eens motorbeurzen overzicht.

Zo kan men gebruik maken van try the bike. Deze proefles is er voor mensen die het een keer willen proberen om te kijken of het iets voor hen is. Heb je nog geen proefles gehad en wil je advies van een instructeur dan is het verstandig om naar de motorbeurs te gaan. Een proefles kost normaal rond de 50 euro. Rechtstreeks een proefles bij een rijschool is wel wat uitgebreider, maar je krijg toch een redelijk idee van het motorrijden en hoezeer het motorrijden je ligt. Ook het advies van de instructeur is waardevol. Als bekijkt dat een ticket in de online voorverkoop 14 euro kost per volwassene en je maakt gebruik van try the bike dan heb je in principe geld verdient.

Ook kun je je hier als beginnende en gevorderde motorrijder goed laten voorlichten. Het fijne is dat alle belangrijke spelers bijeen staan. Zo kun kijken wat er allemaal op reis gebied mogelijk is voor de motorrijder, maar ook kun je je voor laten lichten door verschillende verzekeraars.

De meeste doorgewinterde motorrijders komen op de beurs om alle nieuwe snufjes te zien en voor de koopjes, maar beleving is ook heel erg belangrijk. Daarom zie je steeds meer beurzen inspelen op beleving. Dit doet MOTORbeurs Utrecht ook! Zo houden ze de motorrijder “die al alles gezien heeft” ook geïnteresseerd.

Het is nog net geen pretpark, maar als je ziet dat je kan gamen en er ook voor de kleintjes een kidsparcours is waar ze met look-a-like BMW GS en Yamaha race-loopfietjes kunnen spelen dan heeft het er veel van weg. Handig om ook voor de kleintjes te zorgen. Dus opa en oma voor de kleinkinderen wordt ook gezorgd. Oh ja, er is zeker over nagedacht, want ik vergat even te vermelden dat er ook gereden kan worden op elektrische motorfietsjes. Uiteraard geheel veilig met uitrusting en al.

Het is nog net geen pretpark, maar als je ziet dat je kan gamen en er ook voor de kleintjes een kidsparcours is

Als bezoeker wil je ook beleven en daarom is het belangrijk dat er ook interessante en leuke activiteiten zijn.

Het liefst horen beursorganisators de bezoekers zeggen “het moet niet gekker worden”. Dan doen ze in ieder geval iets wat buiten de verwachting staat. Daarom zie je dat veel beurzen innoveren en telkens met iets nieuws komen.

Gelukkig en dat mag je ook verwachten van MOTORbeurs Utrecht en zij denken daar hetzelfde over. Ze gaan het namelijk mogelijk maken dat je nieuwe motoren kunt testen! Ja, ze gaan een parkeerplaats (P3) overkappen. De oppervlakte is 4000m2. Dat is niet mis en i.p.v. proefzitten kun je nu eens lekker proefrijden. De merken die hieraan meedoen zijn:

  • Benelli
  • BMW
  • Ducati
  • Harley-Davidson
  • Mash
  • MV Agusta
  • Royal Enfield
  • Yamaha
  • Zero

Zero is overigens een motormerk dat enkel 100% elektrische motorfietsen op de brengt. Dit is zeker de moeite waard om eens te testen. De modellen zien er overigens wel puik uit! Maar goed, smaken verschillen en er zijn toch nog genoeg motorrijders die het liever bij de verbrandingsmotor houden.

Bron: jaarbeurs Utrecht

Als je mee wil doen moet je een vrijwaringsverklaring invullen. Deze kun je thuis of op de beurs invullen. Waar je die vrijwaringsverklaring moet downloaden is niet bekend.

Hoe dat verder verloopt met testrijden is niet bekend. Er wordt wel gezegd dat je naar beschikbaarheid een testrit kan maken. Het kan zomaar zijn dat het erg lang duurt, voordat je eindelijk op de motor zit.

Als je al verder bent in het oriëntatieproces dan zou adviseren op een dinsdag morgen naar een goede motorwinkel gaan. Daar kun je ook altijd een testrit maken en krijg je waarschijnlijk meer aandacht. Hoe dan ook is het wel goed bedacht!

Wat nog meer?

plattegrond supermotard eventZe gaan een supermoto parcours aanleggen op het buitenterrein van hal 7 & 12. En het mooie is dat je mee kunt doen. Hiervoor moet je je wel aanmelden, want zo te lezen gaat het erg hard met de aanmeldingen. Je kunt je aanmelden via de facebook pagina.

Dit is wel erg vet! De beurs van 2019 is de eerste keer dat dit wordt georganiseerd.

Hieronder het overzicht van het parcours. Het ziet er in ieder geval uitdagend uit.

Eerlijk is eerlijk. Dit is wel spectaculair.

supermotard circuit
Bron: SuperMotardTraining

 

Mini GS Trophy
Bron: Berrt

De een na laatste activiteit, waarover ik hier ga berichten en wellicht niet de minste is een allroad demonstratie op een obstakel parcours. Ook hier kun je een zelf meedoen. Onder begeleiding mag je op de BMW F 750 GS zelf enkele hindernissen overwinnen. Deze activiteit wordt georganiseerd door berrt en BMW.

Je kunt je hier aanmelden.

Ook hier kun je een zelf meedoen. Onder begeleiding mag je op de BMW F 750 GS zelf enkele hindernissen overwinnen.

Overigens wordt er voor ervaren motorrijders een competitie opgezet (Mini GS Trophy) die je ook kunt aanschouwen.

Hieronder de BMW F 750 GS. Deze motor is eind 2017 of in 2018 op de markt gekomen. BMW is het populairste motormerk van Nederland. Overigens al 9 jaar achterelkaar.

BMW F 750 GS
Bron: BMW motorrad

Ach weet je wat, omdat ik een zwak heb voor Duitse motors laat ik ook maar even de reclame video zien van deze motor. Dan weet je wat er je te wachten staat:

Kom je met je eigen motor en maakt deze een aardig geluidje dan kun altijd mee doen aan decibellen contest. Deze is niet nieuw en de meeste kennen deze activiteit wel, maar het mag er zijn en daarom noem ik het ook hier. Degene die vol gas de meeste herrie produceert wordt uitgeroepen tot dagwinnaar. Hier valt enkel eer te behalen, maar dat is voor meeste van ons voldoende. Laat wel de uitlaat zitten en haal op zijn hoogst de dempers eruit, ok?!

Voor deze contest moet je je wel even aanmelden via die aanmeldformulier.

Hieronder de aftermovie van de afgelopen MOTORbeurs in Utrecht

De aftermovie van MOTORbeurs Utrecht is interessant om de bekijken om een goed beeld te krijgen van de beurs. Vandaar dat we deze op youtube hebben gezet en hier delen. Let wel op MOTORbeurs probeert ieder jaar het evenement te verbeteren! Vind je dit al wat dan moet je zeker de volgende beurs in 2019 gaan.

Tickets (Entreekosten), openingstijden en locatie van MOTORbeurs Utrecht?

MOTORbeurs Utrecht wordt altijd gehouden in het hart van Nederland, namelijk in de jaarbeurs van Utrecht.

Data en openingstijden

14 februari 2019 – 10:00 – 21:00 uur
15 februari 2019 – 10:00 – 22:00 uur
16 februari 2019 – 10:00 – 18:00 uur
17 februari 2019 – 10:00 – 18:00 uur

Tickets (Entreekosten)

Online voorverkoop. Koop je ticket voor MOTORbeurs Utrecht online. Online zijn de tickets een stuk goedkoper. Ook als je alleen ’s avonds wil gaan kun je 3 euro besparen.

Online entreeticket: € 14
Online Entree avondticket: € 11

Als je een avondticket wil nemen dan kun je alleen op 14 februari van 16:00 – 21:00 of op 15 februari van 17:00 – 22:00 gaan.

Ook kun je aan de deur een ticket kopen. Dit is handig als je aan het twijfelen bent. Je betaald dan wel een paar euro meer.

Entreeticket aan de deur: € 17,50
Entreeticket aan de deur s’avonds: € 13

Parkeerkosten

De parkeerkosten bij de jaarbeurs in Utrecht zijn erg hoog. Voor een uur betaal je € 4 en voor een hele dag € 20 of € 16.

P1 & P2 kost € 20 en
P2 & P4 kost € 16

Als je met meerdere mensen gaat kun je de kosten delen. Je kunt ook kiezen voor P2 of P4 om € 4 te besparen.

De kosten voor een parkeerkaart zijn online als op locatie hetzelfde. Wel kun je als je online reserveert er zeker van zijn om de goedkopere parkeerplaats te reserveren.

Omdat de parkeerkosten hoog zijn kun je ook kiezen om met de trein te gaan. Er zijn veel mensen die hun weg naar de jaarbeurs in Utrecht via de trein vinden. Misschien kun je dit ook overwegen.

Je kunt ook gratis parkeren in Utrecht, maar dan moet je wel weten waar je moet zijn. Als je dit van plan bent bekijk dan goed waar je moet zijn en of je met het openbaar vervoer de jaarbeurs gemakkelijk kunt bereiken. Als je zomaar ergens parkeert betaal je tussen de € 2,93 tot € 5,35 per uur. Bekijk de parkeer tarieven van Utrecht. Je kunt ook een dagkaart nemen, maar dan ben je duurder uit dan in bij de jaarbeurs. Dus dat is geen optie.

Hier geldt dus: bereid je voor!

Een tip die we wel kunnen gegeven is om te parkeren bij P+R Leidsche Rijn Centrum. De kosten voor een hele dag parkeren + 5 tickets voor de bus of de tram zijn € 5. Zie hier de website van P1 parkeren in Utrecht.

Locatie MOTORbeurs

Jaarbeurs Utrecht
Jaarbeursplein
3521 AL Utrecht

Telefonisch contact: +31 30 295 5911