Motormarkt Hardenberg 2019: wat kunnen we verwachten?

Een van de grotere motorbeurzen van Nederland wordt tweemaal per jaar gehouden. In maart en oktober. De eerste editie is dus al in Maart en dat is relatief vroeg in het jaar. Deze beurs – die eigenlijk een motormarkt wordt genoemd – wordt al 40 jaar gehouden. De motormarkt wordt vanaf het begin al door de motorclub Gasschoeve georganiseerd. Deze motormarkt – in zijn vorm – is de grootste van Nederland.

Sinds 2010 is de organisatie de motormarkt professioneler gaan opzetten. De organisatie die in 2010 is begonnen heeft het stokje nu overgegeven aan enkele andere personen. Dus vanaf 2019 is de organisatie veranderd.

Als je op zoek bent naar de nieuwste motor van 2019 of je wil de laatste – misschien wel – technische snufjes zien dan ben je hier niet op het goede adres. Advies is dan om bijvoorbeeld de MOTORbeurs in Utrecht of de Intermot in Keulen te bezoeken.

Waarom dan wel deze beurs bezoeken?

Door de aard van de beurs richt deze zich automatisch op de sleutelaar. Die weten de beurs sowieso wel te vinden. Echter heeft de organisatie zich ook als doel gesteld om ook niet sleutelaars aan te spreken, zoals liefhebbers van motoren en brommers.

De reden hiervoor is dat veel liefhebbers die de beurs bezochten heimwee naar het verleden en herkenning ervoeren. Hierdoor wist men dat ook de liefhebber en zelfs mensen zonder motor of brommer een positieve ervaring opdeden.

Deze markt kan dan ook door iedereen die interesse in motors en bromfietsen heeft gezien worden als een leuk uitje.

Woon je in de achterhoek of wil je laat in het jaar ook nog een oldtimer motorbeurs bezoeken dan kun je naar oer classics gaan. Deze beurs die zich richt op de oldtimer motor en uiteraard ook oude onderdelen vind in November plaats.

Oer classics is pas een keer gehouden. De eerste editie was een succes, vandaar dat we Dorus van Londen – de organisator –  hebben gevraagd om een interview. Dit interview kun je hier lezen.

Wat vind je hier?

Op deze motorbeurs kom je veel motorfietsen & brommers tegen. Met name yougtimers & oldtimers: van oude BMW motoren tot een puch brommers en links en rechts een jong tweedehandsjes.

Veel standhouders bieden ook motoronderdelen en accessoires aan. Deze zijn vaak tweedehands, maar er worden links en rechts ook nieuwe producten aangeboden.

Alhoewel er veel oldtimer voertuigen en spullen zijn te verkrijgen is het geen oldtimerbeurs pur sang, maar meer een mengelmoesje van van alles en nog wat.

Om een redelijk beeld te krijgen van deze beurs adviseren we je de onderstaande video van de beurs van maart vorig jaar te bekijken:

Tickets (Entreekosten), openingstijden en locatie van Motormarkt Hardenberg?

De beurzen worden laatste zaterdag van maart en de eerste zaterdag van oktober.

Data en openingstijden

30 maart 2019 – 08:00 – 16:00 uur
5 oktober 2019 – 08:00 – 16:00 uur

Tickets (Entreekosten)

Entreekosten voor de hele dag: € 4
Kinderen onder de 12 jaar hebben gratis toegang.

Parkeerkosten

Parkeren is gratis.

Locatie Motormarkt Hardenberg

Manege Hoogenweg
Hoogenweg 52
7793 HM Hoogenweg

Hieronder vind je een fotocollage van de Motormarkt in Hardenberg. De foto’s zijn gemaakt door Onno “Berserk” Wieringa van www.madnessphotography.nl